L'Hospital de Berga-Salut Catalunya Central ha anunciat que, a partir d'avui, el centre entrarà en la fase 3 del protocol d'accessibilitat a causa de l'augment de contagis registrat a la comarca els últims dies.

El protocol estableix que, en aquesta fase, no estan permeses les visites de familiars a les persones hospitalitzades, excepte en situacions de final de vida o en altres casos excepcionals.

En la darrera setmana, els nous contagis han augmentat el 28%, i ja superen la trentena. Això sí, cal remarcar que aquesta tendència no és la mateixa en totes les àrees bàsiques de salut. Per exemple, al Baix Berguedà, en els últims set dies els contagis s'han reduït a la meitat. A més, és important destacar que el dilluns passat, dia 15 de març, es va registrar una nova mort després d'uns 50 dies sense defuncions.

En canvi, la dinàmica sí que és a l'alça a l'Alt Berguedà i a Berga centre. Al nord de la comarca, s'ha passat de 2 a 4 nous casos, mentre que a Berga els nous contagis han incrementat el 60%, amb 24 casos diagnosticats l'última setmana. A més, la taxa de reproducció de l'epidèmia es troba per sobre d'1 des del dia 3 de març. El regidor de Drets Socials de l'Ajuntament de Berga, Ivan Sánchez, va admetre en roda de premsa telemàtica dilluns passat que «l'increment d'aquesta taxa és preocupant».