La brigada de jardineria de l'Ajuntament de Berga està duent a terme la campanya de plantació d'enguany, que consisteix en la renovació de 50 arbres a diversos espais de la ciutat, amb especial protagonisme de les escoles públiques.

L'actuació principal ha estat la retirada de la vintena de pollancres que marcaven el perímetre de l'escola pública Santa Eulàlia. Eren arbres de grans dimensions, castigats per podes dràstiques al llarg de les últimes dècades i que a la primavera provocaven una gran quantitat de borra que s'acumulava al pati i els voltants de l'escola. Aquests arbres s'han retirat i el seu lloc l'ocupen 11 aurons blancs (Acer campestre), espècie escollida per l'alumnat de l'escola entre diverses opcions.

També s'han plantat 7 exemplars de freixe de fulla petita al tram de vorera de la carretera de Sant Fruitós que forma part del parc de les Aubes. També s'ha substituït tot l'arbrat de l'aparcament de la Font del Ros, i en els propers dies hi ha previst que es culmini la renovació de l'arbrat de la part central del passeig de la Pau, al voltant del parc infantil. Finalment, en el marc de les obres al polígon de la Valldan, s'han instal·lat una setantena de nous exemplars.