La Fundació Grup Horitzó del Berguedà ven per 50 euros el material de les habitacions del vell hotel Ciutat de Berga. L'empresa Berga Residencial, que en les properes setmanes inaugurarà residència de gent gran i centre de dia en el mateix edifici, ha donat a l'entitat berguedana matalassos, canapès, tauletes de nit i escriptoris d'unes 70 habitacions. Així doncs, la Fundació obtindria aproximadament uns 3.500 euros si vengués els elements de totes les habitacions.

La presidenta del Grup Horitzó, Eva Sànchez, assenyala que la donació ajudarà persones amb dificultats econòmiques, i dona valor al fet que aquest material es quedi a la comarca i que Berga Residencial «hagi pensat en una entitat del territori per donar tot el que hi havia dins l'hotel».

D'altra banda, la gerent de Berga Residencial, Sara Malé, explica que els germans Barniol, inversors del projecte, van voler fer una aportació a la comarca i va sortir l'opció del Grup Horitzó per donar sortida a les habitacions. Malé ha aclarit que aquest material «ens servia per donar servei a la residència però no de la manera que la volíem enfocar».

Cal remarcar que aquesta donació es va fer efectiva a finals de l'any 2019 malgrat que, a causa de la pandèmia de la covid-19, no s'ha fet pública fins ara. Segons han assegurat ambdues entitats, aquest acord podria obrir la porta a més col·laboracions conjuntes de cara al futur.

D'altra banda, Charo Díez, membre de Grup Horitzó, ha recalcat que «el material es troba en bon estat» i que els interessats a comprar-lo es poden posar en contacte amb l'entitat.

A més, Charo Díez ha recordat que «el volem vendre a un preu assequible per a tothom i ha incidit que «el dormitori serà de qualitat». Tot i que la venda pel preu de 50 euros va encaminada a que se'n poguin beneficiar els col·lectius més vulnerables, l'entitat no preveu crear un filtre per prioritzar unes determinades persones.