El regidor del PSC a Berga, Abel Garcia, reclama que el consistori celebri un ple extraordinari que estigui enfocat exclusivament en l'afer de la residència Sant Bernabé. Així s'ha pronunciat en el ple ordinari del mes d'abril, en el qual s'ha aprovat la injecció econòmica de 97.600 euros al centre per pal·liar el dèficit.

Tot i les objeccions de les forces de l'oposició -Junts i PSC- la mesura no ha tingut cap vot negatiu, i amb l'única abstenció del grup socialista. Això sí, García ha apuntat que «la meva balança està més a prop del vot en contra que de l'abstenció».

En la presentació de la iniciativa, el regidor d'Hisenda, Marià Miró, ha recordat que, amb la desvinculació de la residència respecte a l'hospital comarcal, el dèficit del centre ha hagut de ser assumit pel consistori.

Mentrestant, l'alcalde accidental i regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha assegurat, en referència amb la intervenció del grup de Junts, que en les properes setmanes es preveu enllestir una radiografia sobre la situació actual de la residència. Des de Junts per Berga, s'ha justificat el vot a favor per «tractar-se de persones vulnerables», però han matisat que és un «sí crític» i han reclamat més control.

El portaveu del PSC ha críticat que sigui Sumar l'encarregada de realitzar la radiografia. «No acabo d'estar tranquil si l'empresa ens ha de dir quina és la realitat d'aquest organisme autònom. Sigui amb capital públic o no, l'empresa ha de tenir uns resultats i uns possibles beneficis. L'anàlisi pot ser tendenciosa», ha destacat Abel García.

D'altra banda, però, el socialista ha reconegut al regidor Ivan Sànchez la «preocupació i comunicació constant» i que estigui «intentant arreglar les coses». Sànchez ha insistit amb l'anunci de la radiografia i ha afirmat que «el debat públic no ens espanta i serà sa».

En canvi, Garcia ha estat bastant més dur amb l'edil d'Hisenda Maria Miró, a qui li ha retret unes suposades afirmacions realitzades en el marc d'una comissió informativa, com ara «anem a les palpentes» i «ens ho hem trobat així». Per la seva banda, Miró ha recordat al portaveu socialista que aquestes declaracions les va fer «en l'àmbit teòricament privat».