El Consell Comarcal del Berguedà ha reemprès els serveis complementaris adreçats a famílies i infància superat un període de reformulació. L'ens fa una aposta decidida per anar més enllà de l'oferta de la cartera de serveis socials i impulsa serveis amb mirada preventiva i de capacitació per a les famílies, després de revisar i detectar necessitats a la comarca.

En aquest sentit, i tenint en compte que la situació de pandèmia de la covid-19 ha fet augmentar les necessitats socials vinculades a la infància, el Consell ha cregut pertinent reprendre de nou els serveis preventius d'infància i platejar-los de forma integrada per tal de millorar la qualitat dels serveis.

Anna Maria Serra, la consellera d'Atenció a les Persones, ha exposat que «ens vam comprometre a donar un servei de qualitat». Serra ha manifestat que el Consell Comarcal compta amb «un equip multidisciplinari per abordar cada cas amb garanties» alhora que s'ofereix «un acompanyament i suport efectiu a totes les persones que ho necessiten, prioritzant les situacions de risc i vulnerabilitat dels usuaris». La consellera ha afegit que «aquesta és la tasca del Consell, donar serveis personalitzats a les persones».

Concretament, l'ens ofereix una cartera de quatre serveis. D'una banda, hi ha el Socioeducatiu Itinerant del Berguedà i el de Suport a les Famílies. Són serveis socioeducatius adreçats a nens, nenes i adolescents. Ofereixen un espai de un espai educatiu de desenvolupament i creixement personal així com suport i acompanyament a les seves famílies.

D'altra banda, també hi ha el servei d'Atenció psicològica a Famílies, que vol prevenir situacions complexes de desenvolupament dels infants, i el d'Atenció a l'Infància i l'Adolescència, que té per objectiu la valoració, actuació i atenció d'infants en risc de desamparament.