El 23 d'abril es commemora la diada de Sant Jordi, una de les celebracions més significatives i emblemàtiques del calendari a Catalunya. La iniciativa consisteix en la creació d'un Concurs de Punts de Llibre de Sant Jordi per apropar el comerç responsable i de proximitat a les escoles a través de les arts plàstiques.

Aquest projecte és una de les accions incloses al Pla de Xoc de 2021 per apaivagar els efectes de la crisi econòmica i sanitària causada per la pandèmia del coronavirus. El consistori i l'entitat comercial tenen el convenciment que per promoure una cultura de consum crítica i responsable entre la ciutadania és necessari crear recursos pedagògics que fomentin les sinèrgies entre l'escola i el comerç local. La iniciativa tindrà un cost d'uns 1.100 €, incloent-hi l'import dels premis i la impressió dels punts de llibre.

Propostes guanyadores

Les 10 propostes guanyadores del Concurs de Punts de Llibre de Sant Jordi de 2021 en les categories de proximitat, sostenibilitat, vida, professionalitat i innovació. El certamen tenia l'objectiu d'apropar el comerç responsable i de proximitat a les escoles a través de les arts plàstiques.

  • 1. Arnau Corominas Riu (Proximitat) - 1r. Escola Xarxa.
  • 2. Adrià Soca Pons (Proximitat) - 1r. A Escola Santa Eulàlia.
  • 3. Berta Garcia Pueyo (Sostenibilitat) - 2n. Escola Vedruna.
  • 4. Laia Trafí Navarro (Sostenibilitat) - 1r. Escola Xarxa.
  • 5. Marwa Khoula (Vida) - 1r. A Escola Vedruna.
  • 6. Blai Plata Robles (Vida) - 1r. Escola Vedruna.
  • 7. Fatima Zahra El Abouyi (Professionalitat) - 2n. Escola Santa Eulàlia.
  • 8. Isis Angelica Acosta Depablos (Professionalitat) - 2n B. Escola Sant Joan.
  • 9. Badr Jeddi (Innovació) - 2n. Escola La Valldan.
  • 10. Tanit Travé Puig (Innovació) - 2n. A Escola Santa Eulàlia.

Les 10 propostes seleccionades pel jurat qualificador seran adaptades i impreses en format de punt de llibre. El revers de cada punt de llibre inclou un poema escrit per l'artista i rapsoda berguedana, Alba Mascarella Guitart. Es realitzaran 250 còpies de cadascuna de les propostes escollides i seran distribuïdes pels comerços adherits a Bergacomercial. El Concurs de Punts de Llibre de Sant Jordi de 2021 ha estat impulsat per l'àrea de Promoció Econòmica en coordinació amb l'àrea d'Educació de l'Ajuntament de Berga i Bergacomercial.

Objectiu del certamen

El Concurs de Punts de Llibre de Sant Jordi té l'objectiu de desenvolupar una activitat simbòlica relacionada amb el dia del llibre i de la rosa, incentivar la lectura entre infants de 6 a 8 anys, promoure el coneixement i posar en valor el comerç de proximitat mitjançant la potenciació de la creativitat i les habilitats plàstiques en l'àmbit del dibuix i la il·lustració. El certamen està adreçat a l'alumnat de cicle inicial dels centres d'educació primària del municipi.