Els Festivals de Senderisme dels Pirineus arriben enguany a la sisena edició i se celebraran i tindràn lloc al Berguedà del 14 al 16 de maig. Són esdeveniments d'entre dos i set dies de durada que se celebren a totes les comarques de la marca Pirineus i que ofereixen a un públic ampli rutes guiades a peu per conèixer un territori, amb activitats culturals i gastronòmiques complementàries.

Es tracta d'una iniciativa impulsada per l'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) que aterra a la comarca a través de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. L'any passat el Berguedà ja s'hi va sumar programant un cap de setmana d'activitats.

Segons Lluís Vall, president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, "el Berguedà ha de ser un dels pals de paller dins el Festival de Senderisme dels Pirineus". I afegeix que "el Berguedà és una comarca que no te l'acabes, i és que els més de 2000 kms de la xarxa de camins són una oferta esplèndida pels amants del caminar i els amants de la natura i els paisatges", afirma Vall. Enguany l'oferta s'amplia fins a arribar a un total de 5 activitats, proposades per cinc empreses diferents que es desenvoluparan durant tres dies, des del divendres 14 fins al diumenge 16 de maig.

El festival donarà el tret de sortida el divendres a la tarda/nit amb una ascensió inclusiva al Comabona i un taller d'astronomia; una activitat inclusiva oferta per guies d'Arrel amb la col·laboració de Cuiol Nature. El dissabte al matí, de la mà de Sara Vallhonrat i la fitoterapeuta Teresa Altimir, els senderistes podran gaudir d'un recorregut interpretatiu de flora i vegetació per la zona de Capolat i finalitzar amb un tast de plantes fresques.

A la tarda el senderisme i la cultura es donaran la mà en un indret ben insòlit: la Foradada de Malanyeu. Allà, en un recés de la ruta guiada per Rumb Pirineus, el músic Ferran oferirà un petit concert acústic. El diumenge, darrer dia de festival, Pedratour oferirà una altra modalitat de senderisme pels voltants de Pedret i el riu Llobregat: la marxa nòrdica. A més, Pèndol Guies farà un recorregut per la zona de que acabarà amb una visita a la granja ecològica Bufalà.

Per participar en qualsevol de les activitats caldrà abonar 14 € per persona (8 € els menors de 16 anys) i és imprescindible fer reserva prèvia.