Gironella engegarà aquesta setmana un nou cicle del "Culturitza't". En total, es preveuen més d'una desena d'activitats culturals fins a finals de juny, entre les quals destaquen tres pel·licules del Cicle Gaudí i un Vermusic a l'espai de l'Ermita de Sant Marc coincidint amb el dia que se celebra aquesta festivitat.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Gironella, Lluís Vall, ha destacat que "és una programació molt potent, preparada per a tots els públics i perquè qualsevol persona pugui trobar el seu espai".

El cicle arranca aquest diumenge 18 d'abril amb un concert de Paula Valls, que ja s'ha hagut d'ajornar en dues ocasions per les restriccions derivades de la pandèmia de la covid-19. El proper cap de setmana tindrà lloc un concert de Roger Illa i la pel·licula "Sentimental", en el marc del Cicle Gaudí.

Però la principal novetat durant aquestes dates serà l'espai Vermusic que s'habilitarà en l'entorn de l'ermita de Sant Marc, des del divendres de de Sant Jordi fins al diumenge 25, festivitat de la mateixa ermita. La programació d'aquesta activitat es donarà a conèixer al llarg dels pròxims dies.

Per entrar el recinte s'haurà de pagar un preu simbòlic d'un euro. En aquest sentit, l'edil Lluís Vall explica que aquest cost popular "servirà per fer un control d'aforament" ja que es tracta d'un espai obert.

Durant el mes de maig es concentraran pràcticament la meitat d'activitats. Pels primers dies del mes està programada la representació teatral Italino Grand Hotel, i un concert dels músics puigreigencs Pep i Maria José. Per les properes setmanes està prevista l'obra teatral Mort a les cunetes, un concert del Grup Ginestà, i dues sessions de cinema: una d'infantil amb Bob Esponja, i una altra pel·licula del cicle Gaudí anomenada La vampira de Barcelona.

El cicle conclourà el mes de juny amb la pel·lícula infantil Pixels, un concert de Gemma Humet, i una nova pel·licula del Cinema Gaudí titulada My Mexican Bretzel.

Lluís Vall ha destacat que el conjunt d'activitats tindrà lloc al Local del Blat ja que l'espai permet un major aforament. La única excepció serà el concert de Roger Illa, que se celebrarà a l'Espai Santa Eulàlia perquè "es busca aquesta sensació d'intimitat i calidesa", assenyala el regidor.

La reserva de les entrades de cada activitat es pot realitzar a través d'entradium.com, excepte en el concert de Pep i Maria José. En aquest cas, la reserva s'haurà de formalitzar mitjançant el següent número de telèfon: 639728513.