14 de abril de 2021
14.04.2021
Regió7

Avià acollirà la primera fira catalana que posa el focus en la bioconstrucció

La iniciativa vol fomentar la col·laboració entre els professionals i les empreses del sector

13.04.2021 | 19:28
Presentació de FirHàbitat, ahir a Avià

Avià serà l'escenari del primer certamen dedicat expressament al món de la bioconstrucció i l'eficiència energètica. La mostra anomenada FirHàbitat, que se celebrarà de l'11 al 13 de juny, és una iniciativa de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB) i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Avià.

L'objectiu és generar consciència i deixar empremta sobre aquest model de construcció i edificació, i a la vegada, fomentar la col·laboració entre els professionals i empreses del sector. Durant tres dies, i sempre i quan l'evolució de la pandèmia de la covid-19 ho permeti, el municipi berguedà es convertirà en un espai de trobada i intercanvi entre expositors, empreses i visitants.

El president de l'ACEB, Josep Serarols ha assenyalat que des de l'ACEB «sempre hem pensat que al Berguedà hi havia d'haver una activitat firal que fos diferencial i que donés marca de territori». En aquest sentit, Serarols destaca que «el projecte de comarca que tots tenim al cap s'ajusta perfectament amb l'interès d'aquesta fira».

El finançament de l'esdeveniment anirà a càrrec majoritàriament per part de l'ACEB, però també hi col·laboren el mateix Ajuntament d'Avià i d'altres administracions comarcals. A més, el president de l'entitat ha assegurat que a hores d'ara s'està negociant per aconseguir el suport d'alguns patrocinadors.

Ponències de renom

Rosa Prat i Jordi Pons, de l'equip d'organització del certamen, han destacat que durant tres dies, a Avià, es podran escoltar ponències amb professionals de renom dins del sector. Pons ha explicat que l'objectiu és anar més enllà d'una fira. «No volem només uns expositors que portin els seus materials, sinó que el públic professional trobi el seu espai, i que el públic general pugui conèixer millor què és la bioconstrucció», ha destacat.

Trobada de l'IEB al Berguedà

A més, la mostra serà també l'escenari d'una de les reunions dels exalumnes de l'Institut Espanyol de Baubiologie (IEB), referent nacional en l'àmbit de la bioconstrucció i la biologia de l'hàbitat. Durant tres dies, es realitzaran a Avià els seminaris d'especialització del Màster de Bioconstrucció IEB, que també inclouran exàmens i presentació dels Treballs de Final de Màster i coincidirà amb la trobada anual d'alumnat i exalumnat de l'IEB.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook