El Berguedà disposarà d'un protocol per actuar davant les violències sexuals en espais d'oci nocturn

El protocol és una eina que facilitarà la intervenció de les administracions a l'hora d'afrontar aquestes violències

El Berguedà disposarà d'un protocol per actuar davant les violències sexuals en espais d'oci nocturn

El Berguedà disposarà d'un protocol per actuar davant les violències sexuals en espais d'oci nocturn

Redacció | Berga

El Consell Comarcal del Berguedà ha presentat el protocol d'actuació davant de les violències sexuals en espais d'oci a la comarca. Des del mes de maig del 2020, s'ha treballat en aquest procés, el qual ha contat amb una fase de diagnosi, formació i finalment redacció del protocol.

El protocol és una eina que facilitarà la intervenció de les administracions a l'hora d'afrontar les violències masclistes des de la sensibilització, prevenció, detecció, atenció i recuperació. És una eina clau per l'abordatge de les violències masclistes i la LGTBIfòbia. A més, estableix un circuit específic d'intervenció per tractar els casos de violències masclistes en l'oci dels joves que facilitarà l'atenció a les persones que ho necessitin.

L'aplicació d'aquest protocol ha de ser extensiu a tots aquells municipis del Berguedà que no en tinguin i vulguin adherir-s'hi.

L'adhesió al protocol implica treballar de forma global amb la mirada de la prevenció, la sensibilització, la detecció, l'atenció i la recuperació i reparació en cas d'agressió. En aquest sentit, l'ens comarcal ja ha començat a articular diferents accions emmarcades en el protocol per tal de treballar-les amb els ajuntaments.

El conseller de Joventut Abel Garcia ha esperonat a "posar-se les ulleres del feminisme" per aconseguir eradicar les violències masclistes en els espais d'oci. Ha cridat a mantenir "un estat d'alerta continua" i no baixar la guàrdia i que les administracions facin un treball transversal en aquest àmbit.

Abel Garcia ha explicat que el protocol "ha de servir d'instrument per tal de treballar la prevenció de les violències en espais d'oci amb els ajuntaments" treballant conjuntament. Per aquesta raó, després de la presentació s'ha fet una reunió amb els representants de les regidories de joventut. A la trobada s'ha explicat el contingut del protocol i s'ha palesat "la voluntat de dur a terme un projecte de prevenció en l'oci" promovent consums responsables i centrat en la prevenció de violències masclistes. Aquest serà un dels eixos de treball de les reunions periòdiques entre el Consell Comarcal i les regidories de Joventut dels ajuntaments berguedans.