El PSC lamenta l'incompliment de les promeses respecte a l'execució del desdoblament de la C-16, i reclama que es porti a terme el projecte tal com es va presentar inicialment. Així s'han pronunciat el Primer secretari del partit a la comarca, Abel García, i el diputat al Parlament de Catalunya i Primer Secretari de la Federació XI del PSC, Cristòfol Gimeno, en la presentació de l'obertura de l'oficina parlamentària de Berga.

Aquest últim ha assegurat que ja s'ha presentat una proposta de resolució a l'actual govern en funcions de la Generalitat de Catalunya reclamant el compliment del projecte. «Entenem que aquesta era una de les primeres accions que haviem d'emprendre en representació del territori», destaca Gimeno. A més, els socialistes recorden la reiteració de la promesa dels darrers consellers, però consideren que «el més calent és a l'aigüera»

D'altra banda, els representants socialistes també s'han compromès a treballar en d'altres aspectes, com ara en l'atenció primària i el manteniment dels consultoris locals, els plans de reindustralització, el pla de colònies industrials i l'aposta pel manteniment de camins rurals i pel turisme sostenible a la comarca.

L'Executiva Comarcal del partit ha celebrat una reunió aquest mateix dijous en la qual el diputat Cristòfol Gimeno ha exposat el calendari de visites i reunions per a qüestions relacionades amb el conjunt del Berguedà.

Aquesta ha estat presencial, en el local del partit, limitada als membres de l'Executiva. Les properes seran semipresencials, o telemàtiques, en funció dels temes a tractar. La previsió de la formació és de treball presencial, un dia al mes a Berga, i una visita mensual a algun dels punts de la comarca on es vulgui actuar a nivell de partit, per decisió pròpia o a demanda de persones i col·lectius que ho hagin proposat.