L'Agència de Desenvolupament del Berguedà enceta avui, dilluns, un cicle de conferències en format breu de 30 minuts, en les quals s'exposaran dades i propostes de diferents àmbits econòmics de la comarca. Les jornades se celebraran cada dia d'aquesta setmana, a partir de les 4 de la tarda, al Local del Blat de Gironella. Es podran seguir en directe a través del canal de YouTube de l'Agència.

Aquestes conferències pretenen fer arribar a tota la ciutadania dades reals de diferents sectors econòmics i els reptes que es plantegen de cara als propers anys. Lluís Vall, president de l'entitat, assenyala que «com a agència tenim el deure de donar compte de les accions, però sobretot d'explicar l'estat de la comarca amb les dades obtingudes pel nostre observatori».

El conjunt d'informacions que s'exposaran s'extreuen de les mateixes dades recollides per l'Agència, així com de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, però també de diferents estudis específics que s'han dut a terme en diversos sectors.

Vall explica que «aprofitem per exposar les conclusions finals dels diferents estudis encarregats per l'Agència a diversos actors i experts de l'àmbit socioeconòmic», i anima els ciutadans a seguir les conferències «per obtenir una foto grafia real de la comarca».