El govern de Berga ha allargat el conveni amb Sumar fins el proper 31 de maig sense portar-ho a aprovació abans al patronat de la residència Sant Bernabé. A més d'aquesta circumstància, es produeix l'anomalia que inicialment el conveni ja contemplava l'acord per quatre mesos -de l'1 de febrer al 31 de maig-. Com a mínim, això és el que van exposar des del mateix consistori en l'anunci del conveni.

El regidor del PSC, Abel García, ha recriminat a l'alcalde accidental i actualment president del patronat, Ivan Sànchez, que hagi aprovat la mesura sense informar-ne els membres de l'òrgan i els regidors del mateix consistori. "No s'ha fet un escrit ni un correu electrònic. Si no se'ns té respecte als membres de la corporació i al patronat quin respecte es te a la ciutadania?, ha lamentat García.

En el torn de resposta, Sànchez ha donat la raó a l'edil socialista, i ha atribuit la decisió a que "els patrons no podien tenir tots els expedients complerts". A més, el batlle circmstancial ha demanat disculpes als membres de l'òrgan i ha afegit que "intentarem que això no torni a passar". Acte seguit, en to de reconciliació, Abel García ha expressat el suport a Sànchez. "Confio en tu i sé que no tornarà a passar.

En el document al qual ha tingut accés Regió7, inicialment es reconeix que l'adopció de l'acord és competència del patronat, però a continuació justifica la resolució unilateral "davant de la urgència i donat que aquest conveni és vigent fins a 30 d'abril de 2021 i no hi ha hagut la possibilitat de convocar abans el patronat"