35 empreses i entitats berguedanes han obtingut el segell Biosphere pel seu compromís amb la sostenibilitat. Això situa la comarca com a segona de tot Catalunya amb més distincions d'aquest tipus. Concretament, ha estat atorgada a a 7 entitats públiques, 18 empreses privades, 8 recursos turístics i 2 entitats sense ànim de lucre de la comarca.

La Cambra de Comerç de Barcelona atorga els distintius després de valorar si les entitats adherides compleixen una sèrie de requisits. Al Berguedà, l'administració que ho impulsa és l'Agència de Desenvolupament.

El seu president, Lluís Vall, destaca que «un any més el Berguedà aposta clarament per apropar-se cap a un model sostenible. El segell Biosphere certifica que les dinàmiques internes compleixen amb el requisits cap a una transició amable amb el nostre planeta. És un plaer que agents privats i públics busquin ser reconeguts amb aquest segell»considera Vall.

Les empreses que s'adhereixen al compromís Biosphere realitzen un procés anual de millora de la gestió dels seus equipaments, tant a nivell ambiental com estalvi energètic i d'ús conscient dels recursos natural. També pretenen oferir un millor servei en les seves instal·lacions i una millor relació comercial amb el seu entorn local, social i econòmic.