L’Ajuntament de Berga és partidari de l’equilibri de línies entre instituts però considera que, tenint en compte el nombre desigual de preinscrits, podria produir-se segregació escolar. Així ho ha assegurat el regidor d’Educació del consistori berguedà, Eloi Escútia.

De les 90 places ofertades pel Serra de Noet, en la preinscripció només se’n van ocupar 49. En canvi, a l’institut Guillem de Berga, la xifra de preinscrits va superar les places ofertes. Amb les 4 línies pel Guillem de Berguedà i les 2 pel Serra de Noet, el primer podrà acollir alumnes procedents de la matrícula viva, mentre que amb les 3 línies per cada un aquest perfil d’alumnat es concentraria només al Serra de Noet.

A més, l’edil Eloi Escútia destaca que la problemàtica de la segregació escolar «està bastant controlada a Berga», i defensa que aquest repartiment generaria «desequilibris» entre els perfils d’alumnat que acull cada centre. El Serra de Noet ha reclamat a la Generalitat i al mateix Ajuntament de Berga que escoltin les seves reivindicacions i tenir presència en les taules de planificació. El regidor d’Educació berguedà assegura que el consistori ja ha entomat la qüestió amb el Departament d’Educació en aquestes comissions.

Més oferta

D’altra banda, sobre la demanda de l’institut d’oferir Batxillerat, l’edil d’Educació diu que és un tema que s’ha de tractar però admet que seria una bona opció perquè augmentaria l’oferta educativa de la ciutat. L’Institut Serra de Noet atribueix la baixa xifra de preinscripcions a que els seus alumnes no puguin continuar-hi els estudis després d’haver finalitzat l’etapa obligatòria.