L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central ha defensat una major connexió entre «la ruralitat i la urbanitat» en un acte de presentació de ls programes en els quals està treballant.

En relació a aquesta qüestió, l’alcalde de Talamanca, vicepresident de l’Associació i diputat provincial, Josep Tarín, ha assenyalat que «són dos mons que es necessiten i complementen, i que en aquests moments no caminen alhora».

L’ADR de la Catalunya Central és un dels onze grups d’acció locals de Catalunya. Són organismes de naturalesa jurídica privada però que gestionen subvencions públiques provinents de la Generalitat. L’àmbit d’influència de l’Associació respecte a Regió7 és la totalitat de les comarques del Berguedà i Moianès, i cinc municipis del Bages -Mura, Talamanca, Gaià, Navàs i Súria-.

La seva funció principal és gestionar els ajuts Leader, a més de projectes conjunts amb els Grups d’Acció Local i d’altres de propis, com el de Queda’t a la Catalunya Central. L’objectiu és acabar amb el despoblament rural i ajudar amb el desenvolupament econòmic del territori.

L’entitat també col·labora amb administracions del territori, com els diferents consells comarcals, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, el Consorci del Lluçanés o la Diputació de Barcelona.