El Consell Consultiu de la Gent Gran del Berguedà s’ha reactivat per primer cop des de l’any 2018. El Consell Comarcal ha convocat els actors implicats per reprendre el funcionament d’aquest òrgan de consulta i participació dels usuaris i de les entitats de serveis socials de la gent gran de la comarca.

En la trobada celebrada aquesta setmana al Teatre de l’Ametlla de Merola, una de les reclamacions ha estat que el sector bancari faci millores en el servei que presta actualment, i que no es deixi de banda la gent gran.

Han participat en la trobada representants de les entitats de la gent gran berguedans, dinamitzadores dels diferents municipis o agrupacions, representants de les residències i centres de dia i també regidors i regidores de serveis socials o gent gran dels municipis de la comarca.

Una de les línies de treball és promoure la participació del màxim de gent gran possible a través d’un formulari que ha de servir per definir les prioritats del col·lectiu i ha de marcar l’agenda política en aquest àmbit durant els propers anys.

En la trobada també s’han repassat els estatuts que regeixen l’òrgan. En paral·lel s’ha iniciat el procés per actualitzar els membres de l’assemblea del consell consultiu i de la comissió permanent. Ara, cal definir els espais de treball i els seus agents per tal que sigui un òrgan operatiu i d’utilitat. Així mateix, s’haurà de valorar la creació de comissions de treball i la priorització de temes.