L’alcalde accidental, Ivan Sànchez, va confirmar en el ple ordinari de juliol que el proper mes de setembre se celebrarà un ple extraordinari per tractar el futur de la residència.

El grup de Junts per Berga va dirigir un prec a l’equip de govern sobre quan estava previst fer aquesta sessió i, posteriorment, Sànchez va corrobarar que, si els grups hi estaven d’acord, s’acabaria celebrant després de les vacances d’estiu.

Aquesta proposta la va fer inicialment el regidor del PSC, Abel García, ara fa uns mesos, i el grup de Junts per Berga també s’hi va sumar ràpidament. De fet, en pràcticament tot els plens de la corporació d’aquest 2021, les forces de l’oposició han preguntat o han fet algun tipus de prec o consideració al voltant de la qüestió.

A hores d’ara, la residència està gestionada per Sumar a través d’un «conveni interadministratiu» amb l’Ajuntament. El patronat ja l’ha prorrogat en dues ocasions, ja que inicialment caducava el mes d’abril. Amb l’última prolongació, conclourà aquest 31 de juliol. L’Ajuntament, però, encara no ha donat a conèixer si té previst tornar-lo a prorrogar temporalment o, si d’altra banda, ja podrà utilitzar la fórmula d’entrar a formar part de l’empresa perquè aquesta la gestioni el centre de manera definitiva.