L’alcaldessa Montserrat Venturós deixa l'alcaldia de Berga després de 5 mesos de baixa laboral per malaltia. Una decisió que, tal com ha assegurat, és "difícil i complexa", però que pren "per responsabilitat col·lectiva". "Em va costar assumir que jo, Montse Venturós, estava malalta i amb baixa mèdica, però encara més assumir el meu diagnòstic: pateixo depressió", ha assegurat en roda de premsa i acompanyada dels seus pròxims. Una intervenció pública que, ha dit, serà la darrera fins a la seva recuperació total i que ha aprofitat per fer "un crit contra l'estigma en matèria de salut mental". "En un sistema com el capitalisme més ferotge i putrefacte, aquestes persones se silencien i l'únic que conta és la productivitat i l'individualisme", ha afegit.

El nou alcalde de la ciutat, a proposta de la CUP, és Ivan Sànchez, que en aquests mesos d'absència de Venturós ha actuat com a alcalde accidental. Així ho ha anunciat aquesta tarda de dimarts en roda de premsa la mateixa alcaldessa, que presenta la seva renúncia per circumstàncies mèdiques. Venturós estava de baixa des del passat 3 de febrer. Ivan Sànchez ha estat fins ara l’alcalde de manera accidental, tot i que amb una dedicació i sou només del 50%.

Durant aquests últims mesos, l’equip de govern ha hagut d’afrontar qüestions com la gestió de la residència -de moment encara està vigent el “conveni interadministratiu” amb Sumar-, o la desfilada de la imatgeria de la Patum prevista pel dijous de Corpus, que finalment es va haver de suspendre per raons de seguretat enmig de la pandèmia. 

Coincidint amb els 5 mesos d’absència de Venturós a l’alcaldia de Berga, dissabte, Regió7 va publicar un reportatge en què s’explicava la situació de l’Ajuntament de Berga sense la presència de la persona que ha liderat la CUP i el govern local en les dues últimes convocatòries electorals.

Tot i l’absència de l’alcaldessa en les sessions plenàries, la CUP no ha tingut problemes per tirar endavant les iniciatives promogudes, ja que des de principis d’any té un pacte de govern amb els regidors d’ERC que li atorga majoria absoluta.