La consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà, ha assenyalat aquest divendres a Vilada que el Berguedà podria ser una de les comarques a tenir en compte en les negociacions amb el territori pels Jocs Olímpics d'Hivern 2030. "No és de les comarques més afectades, però pot ser que tingui coses a dir", ha apuntat.

La republicana ha explicat que es farà un procés participatiu "de qualitat", amb una "recollida de propostes i consideracions que facin les comarques implicades". Vilagrà ha avançat que la consulta es farà el 2022 i se centrarà en les comarques del Pirineu. Això sí, ha admès que encara s'ha de pensar com es farà i quines comarques podran participar-hi.

A més, Vilagrà ha apuntat que hi ha d’haver tres eixos principals: el reequilibri territorial, un tema de sostenibilitat ambiental i social, i la implicacio de tot el territori.  "Volem que sigui un reculsiu per un Pirineu que té problemes de connectivitat, ja siguin tecnològics o viaris, i reptes com la diversificació de l'economia. No volem que el turisme sigui un monocultiu", ha afegit la consellera.

Vilagrà ha realitzat aquestes declaracions després de visitar l'Ajuntament de Vilada i reunir-se amb l'alcalde, Quim Espelt, així com amb representants de l'Associació Catalana de Mocropobles. En aquest sentit, Vilagrà ha dit que ha estat una trobada "molt profitosa". "Hem aprofundit en aspectes com el de les oportunitats per les persone smés joves i la diversificació de l’economia. No només s'ha de viure del sector primari", ha recordta la santpedorenca.