Berga Comercial i les diferents entitats veïnals de la ciutat reclamen en un comunicat conjunt que l’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal prenguin mesures urgents per posar fi a la brutícia, la inseguretat i l’incivisme en la via pública.

Veïns i comerciants destaquen que aquestes circumstàncies perjudiquen «la imatge de la ciutat i la vida dels que hi vivim, els que desenvolupem una activitat econòmica i els que ens vénen a veure». Per això, en el comunicat es sol·licita la intervenció de les administracions responsables «que actuï de forma imminent en el seu àmbit de responsabilitat».

En primer lloc, ambdues parts demanen a l’Ajuntament de Berga que renovi i legalitzi el contracte de neteja de la via pública amb l’empresa que realitza el servei.

D’altra banda, un dels punts en que es posa més èmfasi és en la millora del servei de recollida de residus. «Necessitem una deixalleria mòbil, necessitem un millor servei en la recollida de voluminosos i sobretot, necessitem un millor control del sistema: informadors, seguiment de conductes incíviques i sancions», reivindica el comunicat.

Paral·lelament, consideren que s’haurien d’instal·lar càmeres de seguretat al carrer Major i barri antic. «Ajudarà a millorar la seguretat, a perseguir conductes incíviques i a posar ordre a un barri vell cada cop més castigat», defensen les associacions de veïns i la UBIC.

Finalment, reclamen que s’actualitzi la normativa sobre civisme per «regular i disminuir una sèrie de noves conductes incíviques que cada cop van a més i que no estan contemplades en l’ordenança actual».

«Són punts de vital importància i absolutament necessaris d’abordar-los de forma immediata», manifesten les parts, que obren la porta a plantejar accions de protesta si les administracions no resolen la problemàtica. D’altra banda, però, recorden que «estarem sempre oberts al diàleg i amb la mà estesa per treballar conjuntament a assolir els objectius, que segur que compartim amb l’Administració: una Berga millor».