Eusebi Güell i Antoni Gaudí van ser ahir els protagonistes d’una visita guiada teatralitzada amb l’objectiu d’apropar el passat de l’alt Berguedà a un centenar de persones a través d’un viatge amb el Tren del Ciment.

La visita es va fer en el marc de la Festa Major del Clot del Moro de Castellar de n’Hug i els assistents van poder conèixer punts de l’alt Berguedà com els Jardins Artigas i la fàbrica Asland. Es va fer a través de dos actors que representaven el fundador de la fàbrica, Güell, i Gaudí, qui va dissenyar el Xalet del Catllaràs per als tècnics de les mines de carbó que subministraven la fàbrica.

La visita va apropar els visitants a principis del segle XX, que van conèixer les vivències dels amos i treballadors de la fàbrica. A part, el Clot del Moro va acollir altres actes durant el cap de setmana de festa major, com una ruta naturalista i un menú de gala de Sant Jaume al Museu del Ciment. El batlle del municipi, Salvador Juncà, valora positivament la festa i explica que «tot i ser en format reduït, la rebuda ha sigut molt bona».