L’Ajuntament de Gironella ha finançat el projecte «Finestra Oberta a la Saviesa», que pretén acompanyar les persones grans que viuen en institucions residencials i busca destacar tot allò que poden i transmetre.

Durant sis mesos, usuaris de la Fundació Residencia Sant Roc i estudiants universitaris del Grau d’Educació Social han mantingut conversacions telemàtiques amb les quals s’han elaborat un seguit de podcasts que es podran escoltar a partir de setembre.

La regidora d’Atenció a les persones de Gironella, Teresa Terricabres, explica que el projecte neix de la necessitat de reivindicar el valor de les persones grans dins la nostra societat, i posa el focus amb els joves com a generadors de canvis i de construcció de futur, generant així un espai d’aprenentatge i coneixement en l’experiència viscuda de les persones grans.

Terricabres afegeix que el projecte ha permès minimitzar l’aïllament i potenciar la cura de la salut mental dins la residència, el que considera que és «molt necessari arran del confinament que moltes persones grans han viscut en els espais residencials a causa de la Covid-19». A més, apunta que el projecte ha contribuït a «com generar un espai d’aprenentatge pels joves».