Gironella ha presentat aquest dimarts els actes de la Festa Major, que començaran el dia del patró, Sant Roc, el 16 d’agost, i s’allargaran més d’una setmana, fins al 24. El regidor de Cultura de Gironella, Lluís Vall, ha apuntat que l’edició d’enguany «serà una Festa Major dilatada, per evitar aglomeracions, amb actes per a tots els públics però concentrats majoritàriament a la plaça de l’Estació».

Un dels plats forts de la festa serà el concert de La Pegatina, que es farà divendres 20 d’agost i, segons ha explicat el regidor «té les entrades ja quasi esgotades». A més, de la programació també en destaquen l’espectacle infantil amb Ambauka, el 21 d’agost, i els grans concerts de gala amb l’orquestra Venus, 22 d’agost, i l’orquestra Metropol, 23 d’agost.

Programació de la Festa Major del 2021 Ajuntament de Gironella

Des del consistori, han explicat que tots els esdeveniments s’adaptaran a les mesures de seguretat requerides per la covid-19. Vall ha apel·lat a la responsabilitat col·lectiva i al sentit comú, i ha destacat que la mascareta serà obligatòria en tot moment, i que no es podrà fumar, menjar ni beure als actes.

Recuperen la data de Sant Roc

Pel que fa a la tria de la data de celebració, el regidor ha explicat que s’ha fet un treball d’investigació al voltant del dia en el qual històricament se celebrava la Festa Major, i s’ha descobert que abans de la Guerra Civil la Festa Major se celebrava sempre el 16 d’agost, per Sant Roc.

Vall ha explicat que des de la regidoria de cultura «es vol treballar per recuperar les tradicions, però també buscar la singularitat al nostre municipi. És per això, que hem volgut recuperar la celebració de la Festa Major el dia del nostre patró, i convertir el 16 d’agost en festiu local», ha afegit el regidor de Cultura.