Sant Julià de Cerdanyola recupera la festa major després del parèntesi de l’any passat, per la covid. Des de demà fins diumenge s’han programat una quinzena d’actes.

El tret de sortida el donarà el pregó a càrrec de Lluís Escudé Ferrer, veí del poble. I a continuació es projectaran dues pel·lícules: Vaiana, de Disney, per al públic infantil; i Un funeral de mort, per a adults.

Dissabte, una dotzena de parades participaran a la fira d’artesania. S’hi vendran per exemple productes alimentaris, de cosmètica natural i culleres de fusta, però sobretot tindran un pes important les parades de nens i nenes del poble que venen productes artesans que han elaborat durant l’estiu, des de braçalets fins a tot tipus de treballs manuals.

Un altre acte destacat és l’exposició «Les dones de Cerdanyola». La iniciativa va néixer el 8 de març del 2020, Dia de la Dona, amb el repte de recopilar fotos antigues amb les dones del poble com a protagonistes. Ara, s’han digitalitzat i se’n mostraran una trentena. Permeten veure el paper de la dona al món rural anys enrere.

De dissabte, destaca també el concert de sardanes, l’espectacle infantil amb la companyia Bitxiclown, l’actuació de l’Escola de Música de Puig-reig i el concert amb dos músics locals: Celestí Vall (piano jazz) i el cantautor Dani Maneja.

Diumenge de festa major, 5 de setembre, els gegants de Sant Julià faran cercavila pel poble amb ballada final. En acabat, vermut musical. I a la tarda, concurs de botifarra i havaneres amb el grup A tota vela.

Després de tres dies consecutius d’activitat, la festa es clourà el dissabte 11, Diada de Catalunya, amb la imposició de la senyera al Forcat i cant de Els Segadors. I repartiment de coca i xocolata.

El programa d’actes de Sant Julià pretén captar la gent del poble i les famílies de segona residència i estiuejants de la zona. Tots els actes es duran a terme en una carpa que es muntarà a l’exterior, excepte la fira d’artesania i l’exposició de fotografies que es faran a la plaça de l’Església, i el ball de gegants i el vermut musical que es tindran lloc a la pista poliesportiva i al bar de la piscina, respectivament.