El Grup de Defensa de la Natura del Berguedà (GDNB) ha organitzat una jornada festiva pel proper 9 d'octubre per commemorar les tres dècades de vida de l'entitat. Es farà al Konvent de Cal Rosal.

Començara a les 11 del matí amb diferents tallers d'art i artesania relacionats amb la natura, parades d'artesans i amb la inauguració de l'exposició de fotografies, i a les 12 es realitzarà un mural artístic participatiu. Tot seguit, tindrà lloc una arrossada popular (opció carn o vegana) a preu popular (7€ socis / 10€ no socis).  

La tarda arrancarà amb una xerrada sobre el decreixement: es debatrà sobre la necessitat de consumir menys per viure millor, i de reduir l'ús d'energia i de canviar l'alimentació. Això es relacionarà amb l'actualitat i el futur de la comarca, així com amb l'ampliació de l'aeroport de Barcelona i els Jocs Olímpics d'Hivern 2030.

Més tard, hi haurà el lliurament dels premis del concurs de fotografia i un concert amb Elias Porter i Pep Lizandra. D'altra banda, el bar estarà obert tot el dia i també hi haurà un Foodtruck.