Berga celebra aquest cap de setmana, sota pluges intermitents, una nova edició de la Fira de Santa Tecla que ha de ser la de la recuperació de l’estabilitat econòmica del sector primari de la comarca. Després de l’edició especial de l’any passat en què molts dels ramaders i productors agroalimentaris reprenien l’activitat des de zero, a l’actual edició tant l’Ajuntament com sectors representats s’han proposat fer d’aquesta cita la primera d’una etapa de creixement de la fira.

Berga potencia la Fira de Santa Tecla amb més sectors del camp

La regidora municipal Roser Rifà va explicar que l’equip de govern té la intenció d’anar introduint nous subsectors el certamen a partir de l’any que ve. Aquest nou creixement s’ha de desenvolupar amb l’arribada dels sectors agrícoles. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol ampliar la representativitat de la fira amb la presència de sectors com ara l’agricultura ecològica o els bolets. Aquest nou creixement ja ha tingut una primera passa en aquesta edició amb la presència del sector porcí o el dels pastors formatgers, que han esdevingut un dels grans atractius d’aquesta edició.

El certamen continua avui al Passeig de la Indústria de la capital berguedana amb, també, un programa paral·lel d’activitats lúdiques i gastronòmiques com ara tastos de vins i formatges, passeigs amb ponis, o un concurs d’hortalisses extravagants.