L’Ajuntament de Gironella ha licitat les obres de neteja de fangs i llots de la llera del riu Llobregat, concretament entre el Pont Vell i el pont d’accés nord de Gironella, a l’alçada de Ca la Margaret. Els episodis continuats de fortes pluges que han provocat petites avingudes, juntament amb els arrossegaments propis del riu, han causat l’acumulació de gran quantitat de fangs i llots, i en alguns punts de la zona surten a la superfície. De fet, en el tram esmentat no s’hi havia actuat mai fins a dia d’avui.

David Font, alcalde de Gironella, explica que amb aquesta nova actuació es continua la neteja que es va fer l’any 2020 entre el Pont Vell i el Pont de les Eres. A més, anuncia que «estem treballant per poder actuar, en els propers anys, entre el Pont de les Eres i la zona esportiva». El batlle destacat també que anualment el consistori fa petites actuacions per evitar l’acumulació de sediments en un punt concret, però enguany era necessària una actuació més important, afegeix Font.

L’actuació té un cost estimat de 128.251,90 euros, dels quals 80.000 estan subvencionats per l’Agència Catalana de l’Aigua. Es preveu que les obres comencin a mitjans d’octubre, amb una durada prevista de 3 setmanes, sempre que les condicions meteorològiques i hidràuliques ho permetin.