Un brot de coronavirus amb 60 positius, el més important durant l'actual curs escolar al Berguedà, ha fet confinar 252 alumnes i 7 professors de l'Escola La Xarxa de Berga, segons dades del Departament de Salut. A més, hi han hagut 9 grups confinats.

Això sí, el director del centre, Xavier Güell, ha assenyalat que el 80% dels afectats ja estan en el tram final del confinament, ja que està previst que tornin al centre aquest proper dimarts. L'altra petita part es reincorporarà de manera escalonada en funció de la data en què van ser diagnosticats. De fet, entre els casos confirmats no hi ha hagut cap hospitalització. Fins i tot, Güell assegura que el 90% dels alumnes és asimptomàtic.

Pel que fa a les causes d'aquest brot, Güell apunta que "és una escola familiar amb molts germans", fet que provoca una major expansió del virus. La gran majoria de positius confirmats entre l'alumnat són de l'educació primàrià -els menors de 12 anys que encara no han estat cridats a vacunar-se-.

En canvi, pel que fa a l'ESO, Batxillerat i els cicles formatius, el director ha afirmat que només s'han detectat 2 o 3 positius. Aquesta circumstància, remarca Güell, denota la importància de la vacunació. "Tenim totes les etapes educatives i es un mostreig molt fidedigne de la realitat", defensa.

En aquest sentit, el director fa una crida als pares dels alumnes de menys de 12 anys que animin els seus fills a injectar-se el vaccí un cop s'obri la vacunació per aquesta franja d'edat.

Güell també admet que ha estat una setmana complicada, tant en la faceta personal com pel que fa a les famílies, però agraeix la "bona resposta" de la comunitat educativa.