Ginkgo, l’Associació de Persones Afectades de Càncer del Berguedà, prepara una tercera edició de la Cursa i Caminada de la Dona focalitzada a demanar més recursos públics en la investigació contra el càncer. També hi col·labora l’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal.

És un acte esportiu festiu, apte per a tothom, que consistirà a completar un recorregut de 6 quilòmetres al voltant de la serra de Noet. La prova començarà a les 10 h i es podrà fer caminant o corrent. El preu per insciure-s’hi és de 10 euros, i la quantitat recaptada es donarà a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge.

En la presentació, la presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, va destacar la importància de disposar de recursos perquè es puguin portar a terme les tasques d’investigació que permetin millorar els tractaments i la qualitat de vida de les persones afectades. Mentrestant, l’alcalde de Berga, Ivan Sànchez, va dir que cal «deixar clar i exigir als governs que d’una vegada per totes apostin per dotar de finançament la sanitat pública, que s’ha demostrat que és de qualitat».