La C-16 va registrar retencions d’entre 3 i 5 quilòmetres aquest dimarts als termes de la Nou de Berguedà, Cercs i Berga en direcció Manresa, a part d’alguna aturada de caràcter intermitent, en el marc de l’operació tornada del pont del Pilar. Segons va informar el Servei Català de Trànsit a través dels seus canals, la circulació es va començar a complicar al voltant de la 1 del migdia, amb 3 quilòmetres de retencions a la Nou i Cercs, i 2 de trànsit intens a l’alçada de Berga.

 Però a la tarda la situació encara va ser una mica més complexa, especialment a Cercs, on de forma ocasional els vehicles gairebé estaven aturats, i les retencions eren de fins a 5 quilòmetres. En canvi, a Berga -abans d’arribar al punt on la via es desdobla i es converteix en autovia- tan sols hi havia circulació intensa.

A més, al sud del Bages, a la C-55 a l’alçada de Castellbell i el Vilar, es van registrar fins a 9 quilòmetres amb circulació intensa i lenta en direcció Abrera a partir de les 5 de la tarda. Una hora abans, a les 4, també es va detectar circulació amb congestió a la C-15 (entre els quilòmetres 37 i 36,5) en ambdós sentits a causa d’un accident. Altres vies importants del país que van patir problemes de circulació van ser la C-14 a Organyà, en direcció a Tàrrega, i la C-17 i C-26 a Ripoll.

Des de les 12 del migdia fins a les 6 de la tarda d’ahir, van tornar a l’àrea metropolitana de Barcelona 129.671 vehicles, el 47.2% dels 275.000 previstos fins a les 12 de la nit. Aquesta xifra representa un 13,2% menys respecte al dia equivalent de 2019 (en període prepandèmia).

En conseqüència, els Mossos d'Esquadra han recordat a través d'una piulada a Twitter que els conductors han d'estar atents al volant, sobretot davant d'una retenció. El cos recomana mantenir una distància de seguretat prudent, oblidar el mòbil i posar atenció als vehicles que circulen a davant.