Aquest dimecres ha traspassat als 84 anys Jordi Camps i Domènech, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Berga amb l'alcalde Jaume Farguell durant el primer mandat democràtic (1979-1983) a nivell municipal després de la dictadura franquista. Va ser regidor del consistori fins l'any 1987 i, posteriorment, també va ser diputat provincial. El funeral serà aquest divendres 22 d'octubre a la parròquia Santa Eulàlia de Berga, a 2/4 d'11 del matí.

Jordi Camps, tinent d'alcalde berguedà en la primer mandat democràtic

Jordi Camps, tinent d'alcalde berguedà en la primer mandat democràtic Arxiu particular

Camps havia patit dos ictus els últims mesos, dels quals va ser especialment important el segon, que li va causar seqüeles importants. Des de fa uns mesos, estava ingressat a l'Hospital de Berga.

En declaracions a Regió7, familiars seus han destacat la seva gran afició per la lectura i "l'amor per la família". De fet, tenia gairebé acabat un llibre autobiogràfic en el qual explica la situació que es va viure a casa seva durant els durs anys de la postguerra. També el defineixen com una persona molt empàtica que "tenia la capacitat d'entendre's amb tothom i sense enemics". D'altres passions eren l'esport i la cultura. D'altra banda, també era aficionat a l'esport i la cultura.

L'exalcalde i company seu al consistori, Jaume Farguell, ha assegurat en declaracions a Regió7 que "va ser una persona molt catalanista, patriota i independentista", formant part així del sector convergent més nacionalista.