L'activitat al Pedraforca es podrà seguir en directe a partir d'ara gràcies a la instal·lació d'una nova càmera 4k al refugi Lluís Estasen. La càmera, emplaçada a la falda del Pedraforca (2.506m), permetrà fer un seguiment exhaustiu del voltant del refugi i de la paret rocallosa del paratge natural més conegut del berguedà.

Així mateix, es podrà seguir l’evolució de la meteorologia al moment i es converteix en un mirador excel·lent per aquells que des de casa vulguin contemplar una de les muntanyes més icòniques del país.

Moment de la instal·lació de la càmera 4K al refugi Lluís Estasen del Pedraforca FEEC

Segons ha informat la Federació Catalana d'Alpinisme i Escalada, encarregada del projecte, actualment es pot seguir una evolució fotogràfica que en breu s’espera que sigui en imatge de vídeo un cop es millorin les condicions de connexió del mateix refugi.

La FEEC ha anunciat a través d'un comunicat que aquesta és la primera càmera de moltes altres que té la intenció d'instal·lar als diferents refugis guardats que gestiona al llarg del 2022.

El refugi Lluís Estasen es va inaugurar l'any 1949, dos anys després de la mort de l’escalador Lluís Estasen. D'ençà la seva creació, s'ha convertit en un punt de pas obligat si es vol pujar a la muntanya o si es realitza les travesses Cavalls del Vent, Alta Ruta del Cadí o Tora Blava.