La Unió de Botiguers i Comerciants de Berga (UBIC) ha elaborat la campanya Mengem-nos Berga per incentivar el consum als bars i restaurants de la ciutat entre setmana, és a dir de dilluns a dijous tot el dia i divendres fins al migdia. Els comerciants asseguren que "és interessant fomentar el consum en aquests dies i franges horàries, focalitzant-lo en els dies feiners perquè són els més fluixos".

Els clients podran comprar vals, per valor de 10 o 30 euros i se’ls hi regalarà el 50% de l’import. Així, per exemple, amb la compra de 10 euros el client rebrà un val de 15 i pel de 30, un val de 45 euros. "És un reclam potent de cara al consumidor", recalca Berga Comercial.

Els vals es poden adquirir al web bergacomercial.cat a partir d'aquests dijous i fins al dia 12 de desembre, ambdues dates incloses, o fins a exhaurir existències. Es podran bescanviar també als locals de restauració que s’hi hagin adherit, en aquestes mateixes dates. Els establiments participants es podran consultar a la web de Berga Comercial.

La campanya és finançada amb 5.000 €, dels quals 4.000 van destinats directament als vals i 1.000 € a despeses pròpies de la campanya: publicitat, cartelleria, etc. Això, significa, per tant, que l’establiment no té cap despesa a l’hora de participar en la campanya, ja que el 50% del val el posa l'organització.

Aquesta campanya s’emmarca dins conveni amb l’Ajuntament de Berga i compta amb el suport de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i d’Hostaleria i Turisme del Berguedà.