L’Ajuntament de Gironella ha presentat en els últims dies tres projectes al Programa DUS 5000 a l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE), per un valor total de 402.281,06 euros.

Els projectes presentats són la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’edifici del Local del Blat, que donaria servei a la llar d’infants municipal i a l’edifici de l’Ajuntament de Gironella; la instal·lació d’una caldera de biomassa a l’Espai Sant Tomàs, i la instal·lació d’una xarxa de calor a l’escola Sant Marc, la llar d’infants Estel Bassacs i el local de l’Associació de Veïns de Cal Bassacs. En aquests edificis, fins ara es genera escalfor a base de calderes de gasoil i de gas.

Les actuacions permetrien una reducció anual d’emissions de CO2 de 58,36 tones i un estalvi de més de 12.000 euros anuals sobre els consums actuals. A més, a principis de l’any vinent s’iniciarà la instal·lació de plaques solars a la biblioteca de Gironella, on es reduiria en 10,96 tones les emissions de CO2.