El grup d'ERC del Consell Comarcal ha reclamat en una roda de premsa que, en un termini de 10 dies -aproximadament-, es nomenin les persones que han d'integrar el Comitè Institucional i el Comitè Executiu del Pacte per a la Reactivació Econòmica del Berguedà -previstos ja en el pacte del mes de juny-. Aleshores, els republicans consideren que el comitè executiu haurà de consnsuar la contractació de la persona que ha de dissenyar i implantar les mesures del pla.

A més, ha exigit al govern de l'ens comarcal que els 100.000 euros -inicialment pactats- que finalment no s'han destinat al pla durant aquest 2021 s'afegeixin a la partida que es determini de cara als pressupostos de 2022.

"Ha quedat clar que són moltes més coses les que ens uneixen als diferents actors i grups polítics que les que ens separen. Hi ha una unanimitat total en la necessitat d'una estratègia conjunta pública privada, i fins i tot els grups a priori més reticents a pactes amb l'empresariat recolzen l'aplicació d'aquest pla", han destacat els republicans en referència a la CUP.