La Pobla de Llillet va recuperar ahir la Fira de l’Allioli de Codony amb una digna presència de visitants, tot i que les condicions meteorològiques no fossin les més propícies.

El fred va ser present durant tot el matí, però la precipitació no va fer la guitza al certamen.

El regidor de la Pobla de Lillet, Xavier Serra, admet que «teníem por del temps», però es mostra satisfet pel nombre d’assistents, molts dels quals eren a la població aprofitant el llarg pont de la Puríssima i perquè hi tenen la segona residència. De fet, Serra assegura que els restaurants del poble, que van oferir plats amb el producte de la fira, també es van omplir.

El certamen va tenir unes 12 parades, la majoria de la comarca, que venien elements d’artesania i productes com melmelades, mató i formatges. A més a més, també es va celebrar el concurs d’allioli, amb la participació de vuit persones.

Proclamació de pubillatge

A la tarda va ser el torn de l’acte de pubillatge, en què es van nomenar els nous representants del municipi durant el proper any. L’edil del municipi destaca que van presenciar l’acte al voltant d’una seixantena d’hereus i pubilles de poblacions d’arreu de Catalunya.

Fira-Faia a Sant Julià

Aquest cap de setmana també es va celebrar la Fira-Faia de Sant Julià de Cerdanyola. Artesans i productors agroalimentaris de la comarca van omplir la plaça de l’Església d’elements tèxtils i artesanals, així com d’embotits, melmelades i productes autòctons com el pèsol negre.