La historiadora Dolors Santandreu ha mort aquest dimarts als 66 anys, a causa d'una malaltia que s'havia complicat en els darrers temps. La seva mort ha commogut la ciutat i molt especialment el món cultural de Berga. Va ser Premi de Cultura de la Ciutat de Berga el 2009. L'enterrament i funeral tindrà lloc el dijous, 23 de desembre, a les 10.30 hores, a l'església parroquial de Santa Eulàlia de Berga.

Dolors Santandreu estava especialitzada en història medieval i havia fet diferents estudis de la comarca, però també havia treballat sobre temes relacionats amb la Patum. És llicenciada i doctora en història Medieval per la Universitat de Barcelona i va exercir de catedràtica d'història a l'Institut de Batxillerat Guillem de Berguedà, de Berga. Va fer la tesi doctoral sobre la vila de Berga a l'Edat Mitjana, que li va dirigir Manuel Riu .

Ma. Dolors Santandreu també va tenir un pas per la política. Va ser regidora de Cultura de l'Ajuntament de Berga durant el mandat del 1987 al 1991, amb Agustí Ferrer com alcalde. Durat el seu període de regidora va impulsar la restauració de Pedret i la construcció de la biblioteca Ramon Vinyes i Cluet. Ha estat, també, una col·laboradora d'aquest diari i de la majoria de mitjans de comunicació de la comarca.

Formava part de l'equip de direcció de l'Erol, revista cultural. N'era una de les fundadores.