El Berguedà és l'únic punt de la província de Barcelona on, actualment, es pot llogar un habitatge per menys de 500 euros mensuals. Així ho apunta l'últim informe de la xarxa immobiliària Casafari, que indica que llogar un habitatge a la comarca té un cost aproximat de 428 euros. Aquesta xifra cau un 8.7% respecte al segon semestre del 2021, quan el lloguer se situava en els 468 euros de mitjana.

La segona i tercera posició d'aquest rànquing les conformen també comarques de casa nostra. Per darrere del Berguedà se situa l'Anoia. En aquest cas, per viure en un habitatge, l'inquilí haurà de desemborsar uns 534 euros al mes (un 1.8% menys que durant el segon trimestre).

Per darrere, els segueix el Bages, on llogar un pis o una casa suposa una inversió de 582 euros mensuals. Aquí, els preus han incrementat un 6.7% respecte al segon trimestre de l'any 2021.

El punt més car, el Barcelonès

Els lloguers més cars de la província es troben al Barcelonès, on llogar un habitatge suposa una inversió de 1.170 euros mensuals. De fet, aquesta xifra suposa un increment del 12.3% respecte al segon trimestre de l'any passat.