Aconseguir que els nens i nenes es facin seva la festa de la Corrida i de grans la visquin amb entusiasme. Aquest és l’objectiu de la Corrida infantil d’avui divendres. Cal garantir el futur de la festa i assegurar-se el planter. Per això el 2020 es va innovar reproduint la cercavila d’adults per als petits i «va tenir molt bona acceptació», remarca el president de la comissió de la Corrida, Joan Soler.

Enguany, encara es potencia més aquest acte, que és una rèplica de la popular cercavila de cavalleries i xarrets del diumenge però dedicada exclusivament als petits. S’hi espera la participació d’uns 400 nens i nenes, de l’escola bressol l’Estel, l’escola Sant Martí i l’escola Alfred Mata.

L’Ajuntament de Puig-reig i la comissió organitzadora donen impuls a la Corrida infantil donant-li més protagonisme. En aquest sentit, s’allargarà el recorregut pels carrers cèntrics del poble i s’incorporaran quatre carros nous per mantenir els grups bombolla dels centres escolars. Participaran a la cercavila 6 carruatges, 20 ponis i 20 rucs.

La jornada comença avui a les 10 del matí amb el lliurament dels estendards als banderers de les escoles, i tot seguit arrencarà la cercavila amb els petits com a protagonistes, que també faran el tradicional joc de les cintes davant del Cafè Nou.

I a 2/4 de 6 de la tarda, activitat infantil de la Corrida a la biblioteca Guillem de Berguedà.