L’Institut Espanyol de Baubiologie (IEB) i l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB) –al capdavant de Firhàbitat- han signat un conveni de col·laboració que permetrà que el centre imparteixi activitats formatives dirigides a fomentar l’especialització de l’alumnat del Màster en Bioconstrucció al Berguedà. Per la seva banda, l’ACEB s’encarregarà de trobar vies de finançament per poder-les portar a terme.

Després de la bona experiència de la primera edició de Firhàbitat, quan les dues entitats ja van col·laborar estretament per al desenvolupament de la mostra i van fer que fos la seu de la trobada d’alumnes i professors del Màster de l’IEB, enguany aquest treball conjunt s’ha materialitzat en un conveni de col·laboració que permet que la comarca pugui acollir les formacions.

A més, la patronal d’empresaris col·laborarà amb la Trobada d’Alumnes i Professors Anual de l’IEB que coincideix amb la celebració de Firhàbitat. L’ACEB facilitarà espais per desenvolupar aquesta activitat, i donarà suport econòmic i logístic. Mentrestant, l’IEB serà un dels altaveus de difusió de Firhàbitat per arribar a més professionals especialitzats del sector.

El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, considera que aquest conveni de col·laboració amb l’IEB «és clau per posicionar Firhàbitat al mapa entre els professionals del sector», i té clar que el treball conjunt entre l’institut especialitzat, l’ACEB i la comissió de Firhàbitat «és imprescindible per oferir una programació formativa i divulgativa de màxima qualitat». En aquest sentit, Serarols remarca que la mostra, que viurà la seva segona edició el proper mes de juny, va molt més enllà que un simple cap de setmana d’activitats.