Gironella es prepara per viure el Carnestoltes més tardà de la comarca, que se celebrarà del 4 al 6 de març. Enguany es recupera la rua del dissabte a la tarda amb el concurs de comparses, i es manté el concurs de barris.

El tret de sortida del carnestoltes serà divendres al matí. Seguint el format de l’any passat, la Perla, la Tocada del Bolet i la Perla Negra visitaran els centres educatius del municipi i la Fundació Sant Roc, i a la tarda hi haurà animació, “ballaruca” i festa als patis dels mateixos centres.

Dissabte la festa continuarà amb la visita del jurat als aparadors, i la Gllitter Party, que enguany se celebrarà a les 11 del matí a la Plaça de l’Estació. A la tarda es recupera la rua de carnestoltes, amb inici i fi a la plaça de l’Estació, i també el concurs de comparses, amb un total de 7 premis, 6 per a les comparses locals, i 1 per a les foranes. En aquesta edició també retorna la cercavila pels bars de Gironella centre i la festa amb el grup Blú versions i el DJ Lo Puto Cat, a l’Espai el Blat.

El regidor de Festes, Lluís Vall, ha apuntat que "arran de l'èxit de l'any passat s'ha volgut mantenir el concurs de barris". De fet, aquest serà el plat estrella dels actes de diumenge. Al matí la Perla i companyia visitaran els barris i els balcons inscrits als respectius concursos, i a la tarda l’espectacle familiar “Tarab”, a la plaça de l’Estació, posarà el punt i final a 3 dies de disbauxa al municipi.

Les inscripcions als concursos ja estan obertes a través de l’APP de Gironella, disponible per Android i iOS. Aquest carnestoltes s’entregaran un total de 25 premis, valorats en un total de 3.425€, 3 al concurs d’aparadors, 7 al concurs de comparses, 3 al concurs de barris i 12 al concurs de balcons (1 per barri).