Les obres del nou parc central de Puig-reig superen l’equador i ja es comencen a percebre alguns avanços visibles, com la plantada d’arbres. El consistori espera que a l’estiu els veïns i veïnes ja en pugui gaudir tot i que es preveu que les obres no acabin fins la tardor.

L’espai consistirà bàsicament en una zona verda, travessada per un camí, i amb un espai infantil pels nens i nenes i un altre amb instal·lacions de cal·listènia orientat als joves. També es contempla posar-hi una zona de pícnic amb unes quantes taules. A més, vora el camí s’hi col·locaran fanals per a les hores sense llum del sol. El parc s’ubicarà al centre del poble, al costat de la plaça Nova.

En els últims setmanes ha finalitzat el moviment de terres i s’ha iniciat la plantada d’arbres i de mobiliari. També s’està treballant en la instal·lació d’aigua i elèctrica. L’alcalde del municipi, Josep Maria Altarriba, ha explicat a Regió7 que les obres han pogut avançar a molt bon ritme gràcies a la meteorologia. «Amb pluja el terreny s’hauria estovat i s’haurien retardat uns mesos», ha destacat Altarriba. En aquest sentit, el batlle recorda que és probable que s’acabin endarrerint si el temps empitjora.

Els treballs van començar a finals de juliol, de manera que si es complissin els terminis inicialment previstos durarien poc més d’un any. El cost és d’uns 200.000 euros, sufragats en la seva totalitat per l’Ajuntament. Es tracta d’una de les obres més importants que haurà portat a terme l’equip de govern en aquest mandat, com a mínim «la més visible», subratlla l’alcalde.

El projecte també preveu una segona fase, que s’executaria de cara als propers anys, segons ha confirmat Altarriba. Consistiria en un amfiteatre a l’aire lliure per celebrar-hi actes i activitats al costat d’on ara s’hi fa el parc.

Tot i que en un principi el consistori l’ha anomenat parc central, encara s’ha de decidir la denominació definitiva de l’emplaçament. Es preveu que es determini a través d’un procés participatiu entre la població de Puig-reig durant la primavera.

S’inicien les obres a Puig-reig per desplaçar un pas de vianants que millori la seguretat

Ahir van arrancar els treballs per canviar la ubicació d’un pas de vianants de Puig-reig. L’objectiu és que es guanyi en seguretat i comoditat travessant la carretera C-1411z.

L’actual pas estava força allunyat de l’itinerari natural dels vianants. Per tal de fer drecera els usuaris no creuaven pel pas i ho fan en línia recta, just a l’entroncament de la rotonda, amb el risc d’atropellament que això comporta.

A part d’aproximar el pas de vianants al recorregut natural dels usuaris, es modificaran les voreres pròximes a aquest punt, amb la finalitat de canviar la trajectòria dels vehicles i, en conseqüència, reduir la velocitat abans d’arribar al pas. A més, al mig s’hi farà un refugi, possibilitant que les persones creuin la via en condicions de seguretat.

Els treballs han estat adjudicades per la Diputació de Barcelona i tenen una durada prevista de dos mesos. Es preveu que en el seu transcurs hi hagi afectacions de trànsit puntuals.