L’empresa municipal BRG assumirà a partir dels pròxims mesos la gestió de la residència Sant Bernabé de Berga, que a dia d’avui encara recau en l’entitat pública Sumar. Ho va confirmar aquest dijous l’alcalde de Berga, Ivan Sànchez, en la presentació dels pressupostos, que inclouen una injecció de 120.000 euros al centre.

Ja fa mesos que el consistori contempla la municipalització a través de BRG. De fet, fa aproximadament mig any el regidor del PSC, Abel García, va revelar que el govern havia encarregat un estudi per estudiar la viabilitat de la mesura.

Sànchez va explicar que el consistori ja està en disposició de comprar l'acció de Sumar però que finalment "s'ha cregut més adient que sigui getsionada per BRG". El batlle va reconèixer també que l'empresa municipal haurà de créixer en múscul de personal per afrontar amb garanties la gestió.

A banda, Sànchez va apuntar que, un cop es confirmi el traspàs, no tindrà sentit que el patronat continua existint, de manera que es procedirà a la seva extinció.