Més d'una hora i mitja ha estat tallada la C-16, a Cercs, a causa de la neu. A les set de la tarda la carretera ha començat a congestionar-se a causa del temporal de neu que afecta avui bona part de Catalunya. A la via s'han acumulat retencions de gairebé quatre quilòmetres -entre els punts 99,50 i 103- en ambdós sentits. Les nevades a la zona han obligat a tallar la via, on a les nou del vespre continuen els problemes per normalitzar la circulació.

Quatre màquines llevaneus han treballat en la neteja de la calçada per poder restablir la circulació. A les nou del vespre els vehicles atrapats des de feia una hora i mitja han pogut continuar circulant per la via.

A través de les xarxes socials, el Servei Català de Trànsit ha fet una crida a la precaució a l'hora de circular per les vies on està nevant en aquests moments. Especialment, ha recomanat evitar els desplaçaments per la C-16 entre Cercs i Berga. A Cercs és obligatori circular-hi amb cadenes i està restringit el pas a vehicles de tercera categoria.

La C-16 uneix Barcelona amb la Cerdanya a través del Vallès, el Bages i el Berguedà i en diumenge sol registrar un important volum de trànsit en sentit sud, cap a l'àrea metropolitana, especialment a l'Alt Berguedà, on la carretera no està desdoblada.

Tempesta de neu granulada a Berga

A Berga la neu ha caigut aquesta tarda de forma granulada i ha anat acompanyada de llamps i trons. Actualment, el front continua al nord-est del territori, amb un màxim a punts del Berguedà.

Tempesta de neu granulada a Berga en plena primavera

Tempesta de neu granulada a Berga en plena primavera Guillem Camps / Clara Badia