El pont medieval de la vila de Baga experimentarà una notable millora a finals d’aquest any, quan s’hagin executat les obres de restauració per evitar un major deteriorament. El regidor d’Urbanisme i Patrimoni Arquitectònic del municipi, Marc Camps, explica que «el deficient drenatge de les aigües de pluja havia provocat, en els darrers anys, el rentat de les juntes de morter i a la vegada, el despreniment dels carreus».

Ara ha finalitzat la primera fase de les obres, que ha consistit en reforçar l’estructura amb una contravolta de formigó de calç i la instal·lació un drenatge intern per evitar els despreniments dels blocs de pedra. A les acaballes d’aquest 2022 es completarà la restauració fent la mateixa intervenció a la segona volta del pont i posteriorment, es restituirà el conjunt del paviment.

A més, el consistori confia que en un futur proper es pugui executar una tercera intervenció que es considera necessària. L’objectiu seria endreçar l’entorn d’aquest element patrimonial d’època medieval i «poder fer lluir, encara més, un espai tant característic del nostre municipi» assegura Camps.

L’execució de l’obra ha tingut un cost de 31.116,24 euros i ha estat finançada pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona. El mateix SPAL ha dirigit l’obra amb personal propi. Per altra banda, l’Ajuntament de Bagà s’ha fet càrrec de la direcció d’arqueologia que ha tingut un cost de 4.852,10 euros.