El Berguedà busca persones voluntàries per exercir de mentores de sol·licitants d’asil que resideixen a la comarca. El Consell Comarcal s’ha sumat al programa Mentoria del Programa Català del Refugi del departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat i ha fet una crida per trobar voluntaris.

«Arribar a un país nou, amb una cultura i costums diferents no és fàcil. Una persona mentora ajuda els nouvinguts en el seu dia a dia, els acompanya i els fa costat en totes aquelles qüestions necessàries que fan referència al coneixement de l’entorn», destaca la consellera comarcal d’Atenció a les Persones, Anna Maria Serra.

Tot i que les persones demandants d’asil reben suport i acompanyaments a través dels estaments oficials, el mentor és un guia per a aquestes persones, una figura de suport personal. Així mateix, la consellera Anna Maria Serra ha explicat que d’ençà que Berga forma part del programa d’acollida de persones refugiades de la Creu Roja, diferents berguedans i berguedanes ja han exercit de mentors i mentores de persones sol·licitants d’asil que resideixen al Berguedà.

La iniciativa del Programa Català del Refugi treballa per l’empoderament de les persones vinculades a la Protecció Internacional, donant-los suport en els àmbits d’aprenentatge de la llengua, inserció laboral, ampliació de la seva xarxa social i la vinculació al territori on resideixen.