Berga disposa d’un circuit permanent d’orientació que ha estat habilitat entorn del centre històric i el parc de Lledó. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’àrea d’Esports i el Club Esportiu Orientació Berguedà.

El circuit està format per 25 fites i consta de tres modalitats diferents que es poden completar mitjançant l’ús d’una aplicació mòbil. El projecte permet incrementar l’oferta d’activitats esportives a la ciutat a través d’una iniciativa adreçada a persones de totes les edats.

El circuit d’orientació permanent ha estat preparat i muntat durant el primer quadrimestre de l’any pel consistori berguedà i el Club Esportiu Orientació Berguedà. El mapa d’orientació del municipi va ser cartografiat per Pau Curriu l’any 2007 i ha estat actualitzat per Lleí Viles durant l’hivern del 2022. En el mapa apareixen totes les fites marcades amb un cercle i els tres circuits disponibles: un de curt amb 10 fites i 1 quilòmetre en línia recta, un de mitjà amb 15 fites i 2 quilòmetres en línia recta, i un de llarg amb 20 fites i 3 quilòmetres en línia recta.

El circuit està pensat per fer-lo a través de l’aplicació Microsprints disponible per a dispositius mòbils Android i iOS. Un cop descarregada l’aplicació, caldrà seleccionar el circuit (curt, mitjà o llarg) i escanejar el codi QR inclòs en el revers del mapa. Per començar el recorregut del circuit caldrà dirigir-se al punt d’inici ubicat al parc del Lledó (a la zona dels serveis públics) i escanejar el codi QR START disponible al panell informatiu.

A partir d’aquest moment, el temps començarà a córrer i les persones participants hauran de dirigir-se a la fita que indiqui l’aplicació. Cada fita té un codi QR que caldrà escanejar, i després de localitzar totes les fites del circuit serà necessari escanejar el codi QR FINISH del panell informatiu. Un cop acabada l’activitat, es pot compartir el resultat obtingut i consultar la classificació general a través de l’aplicació mòbil.

El mapa es pot descarregar gratuïtament al web de l’Ajuntament de Berga.