Regió7

Regió7

La Guita Grossa organitza un passacarrers de guites per celebrar el 400è aniversari

L'objectiu és donar més visibilitat a les altres guites i patums de la ciutat

La guita grossa, quan es va portar a l'exposició de Sant Francesc Arxiu/Dolors Clotet

Les comparses de la Patum que enguany celebren el 400è aniversari continuen anunciant actes per commemorar l'efemèride. La de la Guita Grossa, que fa uns mesos va dissenyar unes samarretes en que s'hi representava la unió de totes les comparses dels 400 anys, ha preparat ara una iniciativa pel seu compte.

Aquest dissabte 11 de juny, les guites de les diferents patums de la ciutat (la de Llar, la de la Pietat, la de la Patum Infantil i la normal) faran un passacarrers inèdit amb salts inclosos al Vall. El recorregut començarà a la Plaça Cim d'Estela a les 7 de la tarda i es pujarà el Passeig de la Indústria fins a la Plaça Viladomat, on es farà un salt. La comparsa tampoc descarta fer-ne un altre a la Plaça Doctor Salo. Inicialment, la idea era fer el salt a la mateixa Plaça Sant Pere, però estarà ocupada pel concert de Patum Memorial Ricard Quadra.

Manel Fernández, secretari de la Guita Grossa, ha explicat a Regió7 que es va creure que seria bonic compartir l'aniversari amb les guites de la ciutat, donant així també més protagonisme a patums com la de La Llar o la de La Pietat.

El passacarrers també comptarà amb la presència de tots els tabalers de la ciutat, una altra de les comparses que celebra l'efemèride. Fernández ha comentat que és una activitat particular de les guites, però que s'ha comptat amb les figures dels tabalers perquè són una figura molt lligada a les guites i serviran per acompanyar els salts al ritme del seu repic.

Durant el passacarrers, hi haurà un punt de venda de les samarretes en que s'hi representa la fusió de les comparses dels 400 anys. Els beneficis obtinguts es destinen a l'associació Ginkgo, que lluita contra el càncer infantil.

Tabalada popular

Una altra activitat singular dels 400 anys que es farà aquest cap de setmana és una tabalada popular. Se sortirà diumenge a les 6 de la tarda de la Plaça Sant Joan i es pujarà el Carrer Major fins a la Plaça de Sant Pere, on acabarà l'acte amb un pica-pica. El tabaler, Xavi Prat, apunta que és un acte bàsicament enfocat als nens. L'activitat és gratuïta i per participar-hi només es necessita un tabal.

Compartir l'article

stats