Els concerts de Patum previstos a la plaça Cim d'Estela han estat anul·lats definitivament per una nova resolució de la jutgessa Laura Mestres Estruch, del Jutjat número 10 de Barcelona, emesa aquest divendres. L'Ajuntament ha decidit recol·locar-los en diferents llocs.

D'una banda, el concert de Cafè Trio previst per avui a les 8 de la tarda es farà a la plaça Viladomat, mentre que els de Esperit de vi, La Fúmiga i Thug Life tindran lloc al local dels Castellers de Berga. Per altra banda, el de PD Ruïnoses s'ha anul·lat. L'horari de finalització dels concerts serà entorn les 3 de la matinada.

La regidora de Patum, Roser Valverde, ha explicat en roda de premsa que dijous es va enviar un escrit d'al·legacions a la primera mesura cautelaríssima que feia acabar els concerts abans de la 1 de la matinada i no sobrepassar els 80 decibels. Però, per sorpresa del consistori, la resposta del jutge ha estat suspendre tots els concerts a la Plaça Cim d'Estela.

Valverde ha afegit que l'Ajuntament ha intentat fer un nou escrit d'al·legacions argumentant que durant la jornada d'ahir es va complir amb els criteris estipulats, "però la jutgessa no es mou", lamenta l'edil.

La regidora ha assegurat també que en un principi la resposta de Berga Residencial va ser positiva pel que fa a ubicar els concerts a la Plaça Cim d'Estela. "Neixia de la voluntat de descongestionar la plaça i generar una proposta interessant", ha recordat.

En un comunicat conjunt, les entitats de les barraques critiquen que s'hagin "interposat els interessos privats i empresarials, i no necessàriament lligats al benestar de la gent gran, als interessos generals i del teixit associatiu de la ciutat. A més, es queixen de que Berga Residencial va acceptar en primera instància la proposta de fer els concerts a la plaça en qüestió però després ha interposat la denúncia.

Pel que fa als concerts de dissabte, l'Ajuntament ha apuntat que comunicarà demà mateix si es reprogramen.